Stabilisert Ozonvann(SAO)

Hva er SAO?

Stabilisert ozonvann (SAO) er en spesiell type ozonvann som gjennomgår en grundig stabiliseringsprosess for å sikre optimal ytelse og effektivitet over tid. Denne prosessen innebærer blanding av ozon med vann og salter, samt filtrering av vannet for å fjerne urenheter. Resultatet er en løsning med en nøye kontrollert konsentrasjon av ozon i vannet, som gir lengre levetid og en mer stabil desinfiserende effekt.

En viktig egenskap ved stabilisert ozonvann er dens evne til å opprettholde en fullstendig desinfiserende effekt i opptil 24 timer etter tapping. Dette gjør det ideelt for situasjoner der langvarig desinfeksjon er nødvendig, som i matproduksjon eller helsevesenet. Den ekstra holdbarheten gjør det også ettertraktet for daglig rengjøring av større næringsbygg, som hoteller.

Stabilisert ozonvann brukes vanligvis til oppgaver der man skal fylle en beholder, for eksempel en bøtte, gulvmaskin, tepperensmaskin eller en sprayflaske. Dette gir muligheten til å ta med seg ozonvannet til det aktuelle rengjøringsområdet og bruke det med full effekt gjennom hele arbeidsdagen eller opptil 24 timer etter tapping.

Sammenlignet med vanlig ozonvann, som brukes mer umiddelbart på stedet der det produseres, skiller stabilisert ozonvann seg ut ved å tilby en mer pålitelig og langvarig desinfiserende effekt, noe som gjør det til et foretrukket valg for omfattende rengjøringsoppgaver og situasjoner der langvarig desinfeksjon er nødvendig.

SAO FORKLART

Hvordan rengjør SAO?

Ozonet i vannet reagerer med proteiner, som er store organiske forbindelser og består av kjeder av aminosyrer som holdes sammen av peptidbindinger.

Peptidbindinger reagerer med det tredje oksygenatomet i ozon og bryter ned proteinene, og etterlater bare aminosyrene.

De grunnleggende aminosyrene vil fortsette å reagere med ozon og brytes ned til enda mer stabile/inerte, inaktive stoffer.

Disse minuttstore partiklene blir deretter lett suspendert i løsningen. Når smuss er omgitt av disse ionene, fester det seg ikke lenger til overflaten og blir suspendert i løsningen og du ender opp med en rén, desinfisert og luktfri overflate.

Hvordan desinfiserer SAO?

Når SAO påføres overflater, dreper SAO (ozon i en stabilisert vannbasert form) bakteriene som også kan forårsake lukt.

Når ozon (O3)-molekyler kommer i kontakt med celleveggen til bakterier og virus, opprettes det små hull. Denne reaksjonen kalles oksidasjon. Oksidasjon er bakteriedrepende.

SAO tar også knekken på COVID-19

SAO og dens effektivitet mot SARS-CoV-2 (koronavirus) fortsetter å motta global vitenskapelig validering. Når det brukes som anvist, dreper SAO® >99,99% av MHV-3, det globalt godkjente testsubstituttet for SARS-CoV-2.

Hvor kan man rengjøre med SAO?

 

Bad, toaletter, urinaler, glassflater, kjøkken, fliser, tepper, tekstiler, benkeplater, garderober, skrivebord, fellesarealer 

alle typer overflater

Fordeler med SAO

Enkelt å Bruke

Ozonvann er en alt-i-ett løsning, tidsbesparende og eliminerer risikoen for bruk av feil produkt til feil tid. Systemet gir også standarisert opplæring til ansatte.

Effektivt

Ved å bruke ozonvann vil nivået av renhet nå nye høyder! Nå kan rengjøringspersonell rengjøre overflater samtidig som de eliminerer bakterier. Når brukt som anvist vil ozonvann eliminere > 99.99% av bakterier!

Uten skjolder

Ozonvann er fritt for skjolder. Smuss og partikler lar seg ikke tiltrekke og overflater holder seg rene lenger. Faren for skliulykker reduseres også kraftig.

"On-site" Generering

Cleanzone sitt system eliminerer behoved for å kjøpe, transportere, distribuere, lagre, og fylle på flere ulike rengjøringsprodukter. Vi fjerner potensielle forstyrrelser i forsyningslinjene, da SAO alltid er tilgjengelig.

Miljøvennlig

Når du bruker ozonvann vil karbonfottrykket reduseres drastisk. Mindre embalasje og avfall kombinert med mindre behov for transport gir en positiv effekt på kloden. Ozonvann brytes også ned til oksygen og vann, som kan helles ut i vasken.

Tryggere arbeidsmiljø

Ozonvann er ikke giftig, og reduserer de ansatte sin eksponering for kjemikalier. Ozonvann genererer ikke giftige avgasser og beskytter individer med allergier. SDS er 0-0-0

Hvordan virker fyllestasjonen for SAO?

Kaldt vann fra springen kommer inn i enheten. Når det er behandlet, kan vannet benyttes til desinfisering opptil 24timer og rengjøring i inntil 6 dager.

Etter hvert som det behandlede vannet beveger seg gjennom den dispenseren, overvåker sensorer systemene for å sikre at vannet har blitt tilført riktig mengde Ozon.

Dispenseren er klar til å fylle bøtter, sprayflasker, gulvvaskemaskiner og mer med SAO, for rengjøring, desinfisering eller luktfjerning.

Hvordan virker de håndholdte sprayflaskene for SAO?

Forbedret HMS med SAO

Stabilisert ozonvann(SAO) brukes til å rengjøre og desinfisere hjem og arbeidsplasser over hele verden.

Steder hvor helse er viktigst, som sykehus og skoler, bruker ozonvann.

Ozonvann er et GREEN SEAL-godkjent alternativ til tradisjonelle giftige kjemiske rengjøringsmidler og er bevist å være 100 % trygg for helsen din og jordens helse.

 

  • Forbedret Helse og Sikkerhet – ikke-giftig løsning reduserer eksponering for sterke kjemikalier for rengjøringspersonell, kunder og besøkende.
  • Etterlater ikke damp eller rester, noe som dramatisk reduserer risikoen for fall, ettersom slipptestene overgår bransjestandarder.
  • Sikker for menneskelig kontakt, men overstiger Green Seal-standardene (GS-37 og GS-53) som industriell rengjøringsmiddel.
  • Beskytter personer med allergier eller sensitiviteter, da SDS er 0-0-0-A. Forenklet og standardisert sikkerhetsopplæring.

SAO SPARER DEG FOR TID OG PENGER

Direkte kostnadsbesparelser ved bruk av SAO

– Alle andre kjemikalier foruten PROscrub

– Kjemikalier for rengjøring av utstyr og maskiner

– Desinfiserende sprit & dispensere til bruk av gjester

– Fraktkostnader av disse produktene(frakt er inkludert i pakken)

– Tid på å motta, plasser produktene, sørge for påfyll og holde oversikt over beholdningen av produktene

– Reduserer dit Co2utslipp med ca. 90% sammenlignet med rengjøring med engangsflasker.

Spar Tid og Penger – Administrasjonsfritt

Reduser kostnader knyttet til innkjøp og administrasjon av mange ulike rengjøringsmidler. SAO gjør renholdsoppgaver enklere og mer kostnadseffektive.

Rengjøring med SAO sparer deg også for strøm, da all rengjøringen kan bli gjort på kaldtvann. 

Reduserer logistikken knyttet til innkjøp, opplæring, påfyll, frakt og transport av rengjøringsartikler.

 

 

PAKKER DER SAO STÅR I SENTRUM AV RENGJØRINGEN

Cleanzone PRO

Den ultimate alt-i-ett rengjøringspakken for hoteller, kontorbygg, treningssentere, ol.

Cleanzone GO

En komplett rengjøringspakke for butikklokaler, gatekjøkken, kontor, mindre renhold, ol.

Cleanzone HOME

En komplett rengjøringspakke for hjemmet. Alt du trenger for et renest og miljøvennlig hjem

Hva sier kundene om SAO?

SAO filter

24 timers filter til fyllestasjon

Filteret byttes for hver 3000l som brukes og gir en desinfiserende effekt på SAO i opptil 24 timer og en rengjørende effekt i opptil 6 dager etter tapping.

Pakke med 4 stk. filtere til iClean PRO & Mini

En pakke med 4 stk. filtere er estimert å dekke et år med daglig rengjøring

Bakteriereduksjon med SAO

528 i RLU før SAO

Ved bruk av Cleanzone sin ATP måler testet vi hvor mye bakterienivået ble redusert på en fjernkontroll ved rengjøring med SAO. Testen viste et nivå på 528 før rengjøring og 9 etter rengjøring.

9 i RLU etter SAO

Ved bruk av Cleanzone sin ATP måler testet vi hvor mye bakterienivået ble redusert på en fjernkontroll ved rengjøring med SAO. Testen viste et nivå på 528 før rengjøring og 9 etter rengjøring.