Hva er ozonvann?

Ozonvann er et hurtigvirkende og effektivt rengjørings- og desinfiseringsmiddel hvor ørsmå mengde ozon blandes med vann.

Denne prosessen gir oss et kraftig verktøy for å fjerne bakterier, uten behov for giftige kjemikalier som kan være skadelige for både mennesker og dyr, som for eksempel klor. 

I essensen låner vi litt oksygen fra luften, omdanner det til ozon, blander det inn i vannet, bruker det til alle våre oppgaver og gir i prosessen oksygenet tilbake. 

Dette enkle, men likevel geniale konseptet gjør ozonvann til et ideelt valg for de som ønsker å sikre et trygt og rent hjem uten å bruke skadelige kjemikalier. 

Nå kan du kvitte deg med både bakterier og farlige kjemikalier ved å bruke ozonvann – den beste måten å opprettholde et sunt og miljøvennlig hjem!

Noen fordeler

Beskytt de som rengjør mot sterke kjemikalier med en trygg og god rengjøringshverdag. Allergivennlig: Ved å fjerne allergener som støv, pollen og muggsporer, bidrar ozonvann til å skape et allergivennlig miljø.

Fordeler med ozonvann

De finnes to typer ozonvann

Stabilisert Ozonvann(SAO)

SAO gjennomgår en spesialprosess der ozonet blandes med vann og salter, og filtreres for urenheter. Dette resulterer i en løsning med kontrollert konsentrasjon av ozon, som gir lengre levetid og mer stabil desinfiserende effekt. SAO opprettholder full desinfiserende, luktfjernende og rengjørende effekt i opptil 24 timer etter tapping, ideelt for oppgaver der man skal fylle en beholder, f.eks. en bøtte, gulvmaskin, tepperensmaskin eller en sprayflaske for deretter å ta med seg ozonvannet og rengjøre med dette ut arbeidsdagen.

Ozonvann

Ozonvann er vann som er behandlet med ozon, et molekyl bestående av tre oksygenatomer (O3).  Ozonvannets rengjørende effekt varer i en relativt kort periode etter at det er produsert.  Når ozon er blandet med vann, begynner det å reagere og bryte ned forurensninger umiddelbart. Effektiviteten av ozonvannet i å drepe bakterier og andre mikroorganismer reduseres betydelig etter at det har stått i omtrent 15 til 30 minutter, avhengig av forhold som temperatur og pH-verdi i vannet. Etter noen timer vil ozonvannet ha mistet det meste av sin oksiderende evne og gå tilbake til å være vanlig vann, da ozon raskt omdannes tilbake til oksygen.